17
juliol
2020


Comparteix a les xarxes

És un dels tres programes pilot escollits per Brussel·les per desenvolupar la tecnologia 5G en transports viaris i ferroviaris de llarga distància.

● El projecte 5GMed Corridor està promogut per un consorci format per 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats.

La Comissió Europea ha anunciat recentment l’aprovació del projecte Corredor 5G del Mediterrani, impulsat per la Generalitat de Catalunya i el govern de la regió d’Occitània, i promogut per un consorci de 21 entitats, empreses i centres tecnològics de sis estats europeus per desenvolupar un corredor transfronterer i dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats. Les proves tindran lloc a l’autopista i en el tram de ferrocarril entre Figueres i Perpinyà. Entre les entitats impulsores del projecte hi ha Cellnex –que coordinarà el consorci–, Abertis, Vodafone, FGC i el gestor ferroviari francès SNFC.

El projecte 5GMed Corridor té prevista amb una inversió global de 16 milions d’euros, dels quals el 75% seran finançats per la Comissió Europea. Es posarà en marxa el proper mes de setembre i s’executarà fins al novembre de l’any 2022. Es tracta d’un dels tres programes pilot escollits per Brussel·les per desenvolupar la tecnologia 5G en transports viaris i ferroviaris de llarga distància.

Fonts del Govern català han destacat que el Corredor 5G del Mediterrani és una gran oportunitat de futur per a Catalunya, per a la seva economia i, concretament, per al sector de l’automòbil, de llarga tradició al nostre país, que el reforçarà competitivament i el potenciarà a través de la digitalització. En aquests sentit, ressalten que Catalunya pot ser un dels hubs digitals d’Europa i que el Corredor 5G del Mediterrani serà una d’aquelles infraestructures que ho faran possible, amb l’objectiu d’esdevenir Capital Mundial de la tecnologia 5G per liderar la mobilitat del futur, tal i com ho ha estat del mòbil.

El 5GMed Corridor té com a objectiu aportar un model de desplegament sostenible de 5G per a la mobilitat del futur al Corredor del Mediterrani i desenvolupar sistemes de conducció remota automatitzada en autopistes i de gestió intel·ligent de vies fèrries, així com el desenvolupament del 5G en sistemes de navegació i realitat virtual, tant per a trens com per a cotxes.

El projecte ha comptat en tot moment amb l’impuls i el suport del Departament de Polítiques Digitals en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya que el Govern va aprovar fa un any, coincidint amb el Mobile World Congress.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades