18
novembre
2024


Comparteix a les xarxes

Catalunya compta amb 340 start-ups ‘deep tech’, un 6% més que l’any passat, segons un estudi realitzat pel Govern català a través de l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa ACCIÓ. Les deep tech són empreses amb arrels en la ciència, la tecnologia o l’enginyeria, que requereixen talent amb coneixements STEM per donar resposta a reptes mundials.

En aquest sentit, les start-ups ‘deep tech’ catalanes generen en l’actualitat 2.735 llocs de treball (un 17% més que l’any 2023) i un volum de negoci de 166 milions d’euros (un 3% més). Respecte a la primera edició de l’estudi ara fa dos anys, el nombre de start-ups ‘deep tech’ ha crescut un 17%, mentre que la facturació ho ha fet en un 34% i els llocs de treball en un 58%.

Segons l’estudi, les deep tech representen el 16% de l’ecosistema de start-ups català. Es dediquen principalment a la biotecnologia (37%), la intel·ligència artificial (28%), els materials sostenibles i de frontera (11%), les bateries i l’energia neta (6%) i la robòtica (6%). També destaquen àmbits com la fotònica, el blockchain, la supercomputació, els semiconductors i la quàntica.

Finalment, l’estudi d’ACCIÓ posa de manifest que Barcelona se situa com el primer hub del sud d’Europa en finançament captat per start-ups ‘deep tech’, amb 544 milions d’euros entre 2019 i 2024. En el conjunt d’Europa, la capital catalana se situa per davant de Copenhaguen, Madrid o Amsterdam, entre d’altres.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades