19
desembre
2017
Comparteix a les xarxes
Barcelona liderarà el projecte de xip que garantirà la sobirania tecnològica europea

- L’elecció del Barcelona Supercomputing Center suposarà una inversió d’uns 240 milions d’euros de fons europeus fins el 2021
- S’emmarca dins del Projecte EuroHPC, per competir en capacitat de computació amb els Estats Units, la Xina o el Japó
Barcelona liderarà el projecte dels futurs xips europeus que impulsa la Comissió Europea amb l’objectiu de garantir la sobirania tecnològica i la competitivitat industrial d’Europa. L’elecció del Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) per a aquest projecte suposarà una inversió d’uns 240 milions d’euros de fons europeus fins el 2021.
Al desenvolupament de l‘euroxip hi optaven tres candidatures i finalment s’ha adjudicat a un consorci que té al BSC-CNS com a líder científic i a la multinacional francesa Atos/Bull com a líder industrial. El consorci s’emmarca dins del Projecte EuroHPC (High Performance Computing), considerat estratègic per la Comissió Europea per superar la vulnerabilitat actual del continent i per competir en capacitat de computació amb els Estats Units, la Xina o el Japó.
L’EuroHPC neix amb dos objectius. D’una banda, el desenvolupament d’un xip propi europeu que eviti la dependència actual dels xips nord-americans i, de l’altra, el desenvolupament i instal·lació dels quatre pròxims superordinadors europeus, que disposaran de capacitats de computació superiors a les de qualsevol màquina en funcionament en l’actualitat. En aquest sentit, la probable substitució de l’actual Mare Nostrum 4 pel futur Mare Nostrum 5 (amb una capacitat de computació vint cops superior) suposà una aportació d’uns altres 120 milions d’euros per a Barcelona.
Fonts del projecte asseguren que tindrà un impacte en l’economia i en la qualitat de vida dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, doncs suposa una gran oportunitat per aportar competitivitat a totes les indústries que incorporin la microelectrònica, des de l’automoció fins a la medicina de precisió, i per la probable aparició de noves empreses en aquest sector.
[20/12/2017]
Notícies relacionades

Barcelona, primera ciutat de món en participants i quarta en nombre de congressos

Catalunya és la segona regió del món en atracció d’inversió tecnològica per al sector de la salut digital

Barcelona se situa com la millor ciutat d’Europa per a la inversió immobiliària en residències d’universitaris

Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials