18
març
2020
Comparteix a les xarxes
Barcelona és la segona ciutat portuària europea més atractiva per a la inversió logística.
Barcelona s’ha convertit en el segon port més atractiu a Europa, per a la inversió en logística, segons revela l’Índex Europeu d’Oportunitats Logístiques Portuàries (EPLOI) de la consultora Savills Aguirre Newman, en el qual Barcelona obté 94,33 punts.
La ciutat comtal ha aconseguit la segona posició, només per darrere del port logístic de Rotterdam (Països Baixos), que ha aconseguit els 100 punts. Per darrera de Barcelona es situa València, amb 89,93 punts; Antwerp (94,14 punts), a Bèlgica, i Hamburg, amb 79,83 punts.
Per a determinar aquesta classificació, tal i com explica l’especialista d’European Research de Savills, Mike Barnes, s’ha analitzat “el creixement de el tràfic de contenidors als ports europeus, els desenvolupaments d’infraestructura actuals i futures, els canvis demogràfics i els fonamentals de mercat immobiliari, i on augmentarà la demanda logística en els propers deu anys”. Tenint en compte aquesta premissa, cal tenir en compte que el port de Barcelona té una posició destacada a Europa per l’increment de la seva capacitat en un 70% en els últims cinc anys, el que suposa el creixement més ràpid entre els cinc primers mercats portuaris europeus. En aquest sentit, tal i com assenyala Glòria Valverde, directora d’Industrial-Logístic a Savills Aguirre Newman Barcelona, cal destacar que “la consolidació de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de Barcelona, l’escassa disponibilitat a la zona centre, així com el nivell de rendes assolit, està afavorint la consolidació d’altres zones i la creació de noves centralitats al llarg dels principals corredors logístics. Aquesta situació potencia l’interès dels inversors en el nostre territori a l’oferir rendibilitats comparativament més altes respecte a altres ciutats europees”.
Una altra conclusió destacada de l’informe és que els operadors logístics consideren que els lloguers prime dels ports espanyols tenen un salari mitjà relativament baix (al voltant de 7 euros per metre quadrat al mes), en comparació amb altres ports logístics europeus, motiu que els fa més rendibles i potencia l’interès dels inversors en territori espanyol, perquè les rendibilitats comparativament són més altes que en altres ciutats europees.
Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials