20
abril
2018


Comparteix a les xarxes

  • La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha identificat més de 1.200 start-ups catalanes
  • Barcelona és la 5a ciutat europea en termes d’start-ups d’acord amb diversos rànquings internacionals

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, ha identificat més de 1.200 start-ups catalanes que generen al voltant de 12.000 llocs de treball i facturen de mitjana 1,2 milions d’euros. Són dades del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma digital creada l’any 2016 per ACCIÓ, i que recull i identifica les start-ups catalanes, amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema start-up català al món i impulsar la captació d’inversions.

Aquest hub va néixer amb l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de l’ecosistema start-up català –un dels més dinàmics d’Europa- i contribuir a la captació d’inversions per part d’aquestes empreses. En aquest sentit, Barcelona ocupa una posició destacada a Europa en termes d’start-ups d’acord amb diversos rànquings internacionals, com l’EU-Startups o l’Startup Heatmap Europe. Les start-ups són, a més, un clar factor d’impuls a la innovació per a Catalunya, doncs són les empreses que concentren una major activitat innovadora.

El directori recull empreses d’un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci escalables, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid. D’aquesta manera, s’observa que el 23% dels treballadors de les start-ups catalanes són estrangers, mentre que en el cas dels fundadors és un 14% el que prové d’altres països. Pel que fa a l’edat, el 40% d’aquestes start-ups té entre 3 i 6 anys de vida, un 40% té menys de 3 anys i el 20% restant entre 6 i 10 anys.

Per sectors, el software d’Internet i de mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l’oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia concentren el gruix de l’activitat. El 39% de les start-ups utilitza tecnologia vinculada a la indústria 4.0 en àmbits com el Big Data, la robòtica, la simulació, la Internet de les Coses (IoT), la realitat augmentada, el núvol o la impressió 3D. En relació als models de negoci, el comerç electrònic és el principal (29%), seguit del desenvolupament i manufactura (21%), la llicència de software, la consultoria i agència i la subscripció (20%).

Barcelona & Catalonia Startup Hub

 [20/04/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

L’INCASÒL convoca el concurs per regularitzar els terrenys de conreu dins l’àmbit del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Noticies

La inversió britànica a Catalunya creix amb la implantació de 936 empreses, un 20% més que en 2019.