29
gener
2024


Comparteix a les xarxes

El Govern català ha presentat l’Estratègia d’Impuls a la Indústria de Semiconductors a Catalunya, impulsada per l’Aliança de semiconductors i xips de Catalunya. L’objectiu és consolidar a Catalunya com un centre referent de la indústria de semiconductors a Europa. La iniciativa, emmarcada en el Pacte nacional per la indústria 2022-2025, cerca desenvolupar polítiques industrials valuoses i recolzar accions que millorin la competitivitat del sector a la regió.

L’estratègia es divideix en cinc pilars, alineats amb estàndards europeus i internacionals, amb un total de 23 accions específiques. Inclou mesures per a enfortir l’ecosistema de semiconductors, atreure inversions internacionals, desenvolupar infraestructures avançades, fomentar el talent i facilitar la transferència de tecnologia. Destaquen accions com el suport financer a través de fons específics i la creació d’infraestructures d’avantguarda, com el projecte Innofab per a la construcció d’una planta de prototipat de xips.

Catalunya aspira a ser un centre internacional de semiconductors, buscant convertir-se en un pol de talent en aquest camp. S’implementaran programes educatius, com un màster en enginyeria de semiconductors, disseny microelectrònic i l’aplicació del pla de doctorat industrial per a empreses del sector del xip. L’estratègia també fomenta la col·laboració entre recerca i empresa per a impulsar la competitivitat del coneixement català en semiconductors.

Segons l’estudi “Semiconductors a Catalunya” d’ACCIÓ, l’ecosistema actual compta amb 86 empreses i 4.400 professionals, sent la majoria pimes i startups. L’Aliança de semiconductors es posiciona com a essencial per a la coordinació entre actors de la indústria i la implementació de projectes clau per a la transformació digital i social. Totes les empreses i agents estan animats a participar en la construcció col·laborativa d’aquest ecosistema.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

La inversió immobiliària a Barcelona es recupera i supera els 1.500 milions d’euros fins al setembre