22
maig
2017
Comparteix a les xarxes
La Torre Glòries podria acollir a Barcelona la seu de l’Agència Europea del Medicament
- La Torre Glòries disposa de 33.000 m2 per ubicar els 900 treballadors altament qualificats
- Barcelona vol atraure startups, biotechs i fintechs que marxaran del Regne Unit pel Brexit
L’Agència Europea del Medicament haurà d’abandonar Londres a causa de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i Barcelona figura entre les ciutats europees que s’han postulat per acollir aquesta entitat. Si finalment l’Agència Europea del Medicament ve a Barcelona s’instal·larà a la Torre Glòries, anomenada abans Torre Agbar. Aquest edifici és el candidat que la ciutat de Barcelona ha presentat en una proposta consensuada entre l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Estat espanyol.
La Torre Glòries disposa de 33.000 m2 que permetrien ubicar sense problema els 900 treballadors altament qualificats de l’Agència Europea del Medicament. Ha estat escollida per la seva bona ubicació i excel·lent connectivitat amb la resta de la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona ja disposa de la carta d’acceptació Merlin Properties, propietària de l’edifici.
L’EMA es va inaugurar l’any 1992. Ja aleshores, Barcelona va presentar la seva candidatura per ser-ne la seu, però va quedar en segon lloc per darrere de Londres. Ara, Barcelona es postula de nou per acollir aquesta institució d’avaluació científica, supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la UE. Tenir l’EMA, d’altra banda, implica també rebre unes 40.000 visites l’any d’experts i empresaris, i acollir una xarxa d’unes 1.600 empreses que també es poden arribar a traslladar per estar-hi més a prop.
Barcelona vol atraure startups, biotechs i fintechs que marxaran pel Brexit
Les negociacions per captar empreses que marxin del Regne Unit pel Brexit avancen amb cautela i confidencialitat. Barcelona, apart d’entrar en les travesses per rebre la seu de l’Agència Europea del Medicament, vol consolidar el seu paper de hub tecnològic atraient a startups, biotechs i fintechs.
La ciutat ha sabut combinar la seva tradició industrial amb una aposta molt important per les noves tecnologies. Compta amb un sòlid teixit empresarial, finançament internacional, proveïdors en la cadena de valor de totes les activitats, un sistema logístic que facilita l’accés a la Unió Europea, Amèrica i Àsia, un enorme potencial per atraure talent d’arreu dins d’un ecosistema emprenedor i startup, i una xarxa d’universitats i escoles de negoci que nodreixen les empreses.
[22/05/2017]
Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials