19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

El Govern català vol que Catalunya tingui un desenvolupament urbanístic sostenible. Amb aquest objectiu ha signat un memoràndum d’entesa amb l’ONU-Habitat per tirar endavant l’Agenda Urbana Catalana i començar a concretar les polítiques urbanístiques que caldrà desenvolupar cara als propers anys. Totes aquestes polítiques estan emparades en les directrius de la Nova Agenda Urbana que es va aprovar a la Conferència d’Hàbitat III celebrada a Quito, Equador, el passat mes d’octubre de 2016.

Com a primers passos per començar a concretar l’Agenda Urbana Catalana, el Govern català convocarà una assemblea amb tots els actors implicats (institucions, agents socials i ciutadans) per començar a parlar de les polítiques públiques i els plans estratègics concrets que cal desenvolupar, i elaborar un primer document d’objectius.

Mentre no es concreta l’Agenda Urbana Catalana, la Generalitat de Catalunya preveu treballar amb les lleis del canvi climàtic, d’arquitectura i del territori, així com també treballar en l’àmbit de la gestió dels residus i les aigües residuals, i incorporar un vector de sostenibilitat en totes aquestes polítiques. Tant la Generalitat com ONU-Habitat coincideixen en els beneficis del suport de Catalunya a través de la transferència d’experiències i coneixements en urbanització i planificació urbana.

Les accions i projectes de cooperació que es portaran a terme dins de les àrees de responsabilitat de les dues institucions tindran un enfocament particular en la resiliència urbana. El treball abraçarà les àrees de polítiques urbanes, desenvolupament sostenible, sòl i planificació, adaptació al canvi climàtic, gestió de l’aigua i altres recursos naturals, gestió de residus, i transport públic urbà i mobilitat sostenible.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

L’INCASÒL convoca el concurs per regularitzar els terrenys de conreu dins l’àmbit del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Noticies

La inversió britànica a Catalunya creix amb la implantació de 936 empreses, un 20% més que en 2019.