27
juny
2016
Comparteix a les xarxes
El ritme de creació d’empreses s’accelera a Catalunya i s’incrementa un 8,7%
- • El mes de març van néixer 1.999 societats mercantils, un 8,7% més que l’any anterior
- • Catalunya és líder europeu en densitat d’empreses i entitats dedicades al ‘big data’
L’Instituto Nacional de Estadística (INE) va fer publiques ara fa uns dies les dades corresponents al passat mes de març en relació a la creació de noves empreses a l’Estat espanyol. Aquestes dades indiquen que a Catalunya van néixer el març 1.999 societats mercantils, xifra que representa un 8,7% més que el mateix mes de l’any anterior, balanç reforçat per les dades que fan referència a les empreses desaparegudes, que es van reduir en un 194%.
Les xifres de creació de noves empreses a Catalunya contrasten amb la dinàmica del conjunt de l’Estat espanyol, que va recular un 0,8% en la creació d’empreses després de quatre mesos registrant augments. Al conjunt de l’Estat van néixer 9.835 companyies. Per comunitats, per darrere de Catalunya es van situar Madrid, amb 1.971, i Andalusia, amb 1.639, tot i que ambdues comunitats registren increments en la destrucció d’empreses, d’un 7 i un 13%, respectivament.
Catalunya consolida la seva posició com a líder europeu en l’economia del ‘big data’
El creixement del big data es viu amb una especial intensitat a Catalunya. Segons les dades de Data Landscape -iniciativa de la Comissió Europea que mesura tots els agents implicats en l’economia relacionada amb el món de les dades-, Catalunya és ja una de les regions europees amb més densitat d’empreses i entitats dedicades al big data, i aglutina 57 iniciatives en aquest sector, 50 d’elles a Barcelona, xifra superior a Londres (48), Brussel·les (55) o Madrid (42), per exemple.
En aquest sentit, cal destacar l’aposta recent de multinacionals com Nestlé o Zurich per construir els seus centres d’innovació en big data a Barcelona. Catalunya també compta amb la presència de multinacionals com IBM, HP i T-Systems que s’han compromès a fer inversions que arriben als 118 milions d’euros per construir diversos centres de computació de dades i tecnologia del núvol al Barcelona Datacenter Cluster, al Parc de l’Alba de Cerdanyola.
Un altre pol on es concentren empreses i iniciatives que exploten l’economia del big data és el districte 22@, on s’hi aglutinen companyies com ara Indra, Imagina (Mediapro), Mobile World Capital i la mateixa Big Data CoE (impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona), a més de diverses acceleradores i altres negocis del món de les TIC. L’activitat d’aquestes companyies engloba tots els àmbits tecnològics associats a la generació, emmagatzematge, gestió, anàlisi i visualització de les dades.
Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials