19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

  • El 2016 es van tancar a Catalunya sis operacions per sobre dels 10 milions d’euros
  • Barcelona ha estat tradicionalment una destinació destacada d’inversions tecnològiques

En els darrers set anys un 63% de les rondes de finançament superiors als 10 milions d’euros en start-ups tecnològiques a l’Estat es van quedar a Catalunya, sent Barcelona la ciutat preferida pel capital risc a l’Estat, també en el volum de les inversions. Aquest percentatge no s’allunya massa d’una altra dada destacada, la del capital risc internacional invertit a l’Estat, que reflexa que el 71% d’aquest capital va anar a parar a Catalunya.

Són dades de l’informe de l’Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió (ASCRI) per a l’any 2015, que destaquen que de les deu rondes de finançament més grans vuit van ser per a empreses catalanes, destacant les del gegant del vot electrònic Scytl o el portal de venda de moda Privalia. En termes de volum, aquestes grans rondes a Catalunya equivalen a uns 928 milions d’euros, prop d’un 70% del total espanyol.

El 2016, d’altra banda, es va tancar a Catalunya amb sis operacions per sobre dels 10 milions d’euros. Destaquen la de 88 milions de Letgo, la de la biotech Stat Diagnostica (25 milions),  la de Corner Job (23 milions) i Aelix Therapeutics, ABA English i Inbenta (10 milions cadascuna). L’any 2017 ha començat amb una tendència semblant, amb la ronda de finançament més gran de totes les start-ups de l’Estat des de 2010, també de Letgo –mercat online de segona mà- que ha aconseguit aixecar 163 milions d’euros.

Barcelona ha estat tradicionalment una destinació destacada de les inversions tecnològiques, i en aquest sentit, iniciatives com el Barcelona Tech City, el clúster de les empreses tecnològiques de Catalunya, han contribuït a millorar la posició de la capital catalana com a hub innovador. També cites com el Mobile World Congress, el 4YFN o el congrés Smart City Expo World, que ajuden a generar valor i a fer visible a nivell global l’ecosistema tecnològic. I finalment el suport d’actors com l’Institut Català de Finances (ICF).

[22/02/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades