• Barcelona urbanitzarà més de 20.000 m2 de carrers i zones verdes a l’entorn de l’estació
  • Els treballs, impulsats per Barcelona Sagrera Alta Velocitat i l’Ajuntament de Barcelona, compten amb una inversió de 6,9 M€


Projecte Barcelona Sagrera: nova estació central, nou centre de creixement urbà sostenibleMolt a prop de la nova estació central que s’està construint en la zona de la Sagrera-Sant Andreu a Barcelona, apareixerà una nova àrea de creixement urbà sostenible amb una gran oferta d’habitatge nou i un centre econòmic i d’activitat comercial. El complex estarà cobert per un parc verd de 40 hectàrees amb nous equipaments i serveis públics.

En aquest context, Barcelona Sagrera Alta Velocitat acaba de licitar el projecte per urbanitzar els carrers Gran de la Sagrera, Garcilaso i Berenguer de Palou. En total, més de 20.000 m2 que també inclouen l’obertura de dos vials de connexió per a vianants. La urbanització de la zona prioritza la bicicleta, la mobilitat dels vianants i els espais d’estada.

L’objectiu principal del projecte és millorar l’espai urbà, permeabilitzar el barri de la Sagrera i dinamitzar aquest entorn. Es tracta d’anar endreçant la situació actual al voltant de la ferida urbana que fa anys que afecta el veïnat com a conseqüència de les obres de construcció de l’estació, que segueixen avançant a dia d’avui.

Aquestes urbanitzacions comptaran amb un pressupost de 6,9 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament n’aportarà 1,76, i 5,14 provenen de les quotes urbanístiques derivades del sector en transformació de l’Entorn Sagrera. BSAV ja ha aprovat la licitació de les obres amb la previsió que comencin el setembre d’aquest any i finalitzin el primer trimestre de 2021.

La nova urbanització dels carrers Gran de la Sagrera, Garcilaso i Berenguer de Palou es completarà mitjançant l’obertura parcial de dos eixos de vianants més i la incorporació de carrils bici. En totes les actuacions es preveu implantar arbrat nou d’alineació, mobiliari i punts de llum sobre columnes d’enllumenat per aconseguir millorar la mobilitat del vianant, pacificar el trànsit rodat i dotar la urbanització de l’àmbit d’un alt grau de qualitat.

Cal destacar, finalment, que el projecte contempla la recuperació i implantació de la Font del Gaig, obra de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, l’any 1865. És una font de pedra ubicada originalment a prop del Rec Comtal, que va esdevenir durant molt anys un punt de trobada al barri de la Sagrera.

[23/04/2019]