18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

L’aeroport de Barcelona-El Prat està experimentant any rere any un creixement molt important en el nombre de passatgers, que l’ha situat com un dels principals aeroports de l’Europa continental. En aquest sentit, El Prat va tancar l’any passat amb un nou rècord de passatgers, amb més de 44 milions de viatgers en total i un augment de l’11,2% respecte de l’any anterior. En relació al nombre d’operacions, la instal·lació en va sumar 307.864, un 6,6% més que el 2015.

D’altra banda, El Prat és l’aeroport europeu que més creix dins del grup dels que superen els 40 milions de passatgers. Això és el que afirma l’Observatori de Trànsit Aeri de Barcelona, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest fet li ha permès passar per davant dels aeroports de Londres-Gatwick, Munic i Roma.

En l’apartat dels vols intercontinentals, el mercat que més va créixer l’any passat va ser el de l’Amèrica Llatina, amb un 28,4% més de viatgers que l’any 2015. El segueixen l’Amèrica del Nord (+17,7%), el Pròxim Orient (+14,7%) i l’Àfrica (+11%). De totes maneres, l’assignatura pendent del Prat segueixen sent les rutes intercontinentals. Barcelona encara no té connexió directa amb Tòquio, malgrat que 250.000 persones hi volen cada any des de Barcelona fent escala, segons dades del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CEDRA),  organisme que es va constituir amb l’objectiu de promoure la connectivitat internacional de l’aeroport català.

En qualsevol cas, l’aeroport de Barcelona afronta el 2017 com l’any del gran salt intercontinental. Després d’un 2016 de rècord absolut de trànsit, que el situen per primera vegada com a setè aeroport europeu, la posada en servei de les bases operatives de llarg radi de Norwegian i del grup IAG l’apropen més que mai a convertir-se en un hub de connexions internacionals de nova generació gràcies a una combinació d’aerolínies de baix cost europees i de l’aposta de companyies internacionals.

Entre les noves rutes que ja s’han posat o es posaran en marxa a curt termini, cal destacar la nova ruta de Norwegian a Buenos Aires –que se suma a les de la companyia a San Francisco, Los Ángeles, Miami i Nova York-; de Cathay Pacific a Hong Kong; de la nova aerolínia Level (grup IAG) a Los Ángeles, Oakland i Buenos Aires; de Korean Airlines a Seül; d’Azores Airlines a Boston; d’American Airlines a Chicago; i de Latham Airlines a Lima. Cal destacar, a més, que Singapore Airlines efectuará la ruta Barcelona-Singapur amb l’A-350, el primer cop que aquest tipus d’avió operarà a Barcelona, i que Air China mantindrà el vol a Xangai tot l’any.

Les noves connexions intercontinentals representen un pas més per aconseguir finalment que la infraestructura catalana sigui un hub intercontinental, i per potenciar Barcelona i Catalunya davant del món com un pol d’atracció, amb inversions i oportunitats de creixement econòmic per al progrés social, la creació de llocs de treball i la millora de la qualitat de vida de les persones.

[20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades