11
desembre
2019


Comparteix a les xarxes

Barcelona despunta en les comparatives europees i mundials en els àmbits d’innovació, competitivitat i atracció de talent digital i projectes d’inversió estrangera.  Així ho demostra la 17ª edició de l’informe anual Observatori Barcelona, realitzat conjuntament per  l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, els resultats del qual posen en evidència la bona salut de la ciutat comtal en comparar 33 indicadors de referència amb les principals ciutats europees i d’arreu del món.

Un dels aspectes més destacables és que Barcelona se situa en 7a posició entre les principals àrees urbanes del món en captació de projectes d’inversió estrangera segons l’informe Global Cities Investment Monitor 2019, de KPMG. Un dels factors que han contribuït a aquest avenç és el bon posicionament de Barcelona en la captació de projectes de R&D, àmbit on se situa com a 4a àrea global —amb 29 projectes— i només per darrere de París, Singapur i Bangalore.

Per això i per molt més, Barcelona es posiciona com una ciutat de primera divisió en innovació, competitivitat i tecnologia. Sense anar més lluny, se situa per primera vegada com la 4a ciutat més innovadora d’Europa al 2019, per darrera només de Londres, París i Berlín, i la 21a del món entre les 500 ciutats del món que analitza l’Innovation Cities Index elaborat per 2thinknow, després de millorar posicions respecte a l’any anterior.

Pel que fa a la competitivitat, la ciutat es manté per quart any consecutiu entre les 25 àrees urbanes amb més competitivitat global, segons l’informe Global Power City Índex 2019 de la Mori Memorial Foundation. Aquest informe la situa la 22a del món i l’11a europea, amb resultats especialment favorables en les categories d’habitabilitat (6a) i interacció cultural (14a).

A la vista dels resultats no és casualitat que Barcelona esdevingui la 3a ciutat preferida d’Europa per iniciar una start-up, per davant de París, Amsterdam o Munic, d’acord amb el prestigiós StartUp Heatmap Europe, el que no fa més que confirmar el dinamisme de l’ecosistema d’emprenedoria digital de la ciutat. Una altra dada que reconfirma la bona salut de la mateixa és que, a més, és la 5a ciutat del món més atractiva per al talent digital que vol treballar a l’estranger segons l’informe Decoding Global Talent 2019 de The Boston Consulting Group, només per darrere de Londres, Nova York, Berlín i Amsterdam.

Per tant, els principals indicadors que posen de manifest la salut de Barcelona no fan altra cosa que millorar, ubicant-la en unes posicions preferents en els rànquings mundials d’activitat econòmica, qualitat de vida, sostenibilitat i cohesió social, mercat laboral i formació, societat del coneixement i turisme, culminant amb una dada més que rellevant: l’informe classifica Barcelona com la 8a ciutat a nivell mundial que millor permet compaginar feina i vida personal.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades