01
octubre
2024


Comparteix a les xarxes

The District, un dels esdeveniments immobiliaris més influents d’Europa, ha reunit aquesta setmana a Barcelona els principals actors del sector, posant un èmfasi especial en la problemàtica de l’habitatge. L’esdeveniment, celebrat al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, ha servit com a punt de trobada clau per a inversors, promotors i administracions públiques, que han debatut sobre el futur del mercat immobiliari i les oportunitats d’inversió en un context de creixent demanda d’habitatge assequible.

Entre les participacions més destacades, Barcelona Catalonia i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) han tingut un paper fonamental. Barcelona Catalonia, la marca que agrupa la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a la promoció del territori com a destí d’inversió, ha posat en valor les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria d’habitatge i desenvolupament urbà sostenible. Durant les seves intervencions, han subratllat el potencial de Barcelona com un hub atractiu per a inversors que busquen projectes alineats amb criteris de sostenibilitat i innovació.

INCASÒL, per la seva banda, ha presentat diverses iniciatives per impulsar la mobilització de sòl públic amb l’objectiu de promoure la construcció d’habitatges assequibles a Catalunya. Amb la seva intervenció, l’entitat ha remarcat la importància de la col·laboració públic-privada per donar resposta a la creixent demanda d’habitatge social, especialment en zones urbanes densament poblades com Barcelona. Segons els responsables d’INCASÒL, l’impuls a aquests projectes ja està donant resultats tangibles, amb la creació de nous habitatges assequibles que responen a les necessitats de la població.

Els representants de Barcelona Catalonia i INCASÒL també van destacar que la col·laboració entre el sector privat i les administracions està sent clau per a la transformació del territori. La sostenibilitat, l’eficiència energètica i la inclusió social s’han posicionat com a factors centrals en els nous projectes immobiliaris impulsats a la ciutat i l’àrea metropolitana.

L’èxit de The District reafirma el paper de Barcelona com a epicentre europeu de l’activitat immobiliària, i consolida la seva posició com una ciutat pionera en innovació urbanística i solucions per a l’habitatge. L’esdeveniment ha atret la mirada d’inversors internacionals que veuen a la ciutat un espai propici per al desenvolupament de projectes amb alt valor afegit, preparant el camí per a noves inversions que ajudaran a transformar el paisatge urbà català en els pròxims anys.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

L’INCASÒL convoca el concurs per regularitzar els terrenys de conreu dins l’àmbit del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Noticies

La inversió britànica a Catalunya creix amb la implantació de 936 empreses, un 20% més que en 2019.