01
octubre
2024


Comparteix a les xarxes

Segons les últimes dades, aquest sector ja compta amb més de 1.000 empreses que generen una facturació total de 5.500 milions d’euros. Aquesta xifra consolida l’economia blava com una peça clau per al desenvolupament econòmic i ambiental del territori.

Un sector en expansió
L’economia blava inclou activitats com la pesca, l’aqüicultura, el turisme costaner, la construcció naval i les energies renovables marines. A Catalunya, aquest sector no només ha crescut en nombre d’empreses, sinó que també ha esdevingut un motor important per a la generació d’ocupació, creant milers de llocs de treball directes i indirectes.

El creixement sostingut d’aquest sector respon a la creixent demanda de solucions sostenibles i al compromís de les empreses amb la protecció del medi marí. També és el resultat de l’impuls del Govern català i les institucions europees, que aposten per desenvolupar una economia verda i circular.

Oportunitats i reptes
El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha subratllat la importància de l’economia blava per a la sostenibilitat de la regió. “Hem d’aprofitar les oportunitats que ofereix aquest sector, sense comprometre els recursos marins”, ha afirmat. Tot i això, també ha assenyalat la necessitat de continuar invertint en tecnologia i innovació per garantir un creixement sostenible a llarg termini.

Amb una ubicació privilegiada a la Mediterrània, Catalunya té un gran potencial per continuar liderant aquest sector i generar noves oportunitats econòmiques lligades a l’entorn marí.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

L’INCASÒL convoca el concurs per regularitzar els terrenys de conreu dins l’àmbit del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

Noticies

La inversió britànica a Catalunya creix amb la implantació de 936 empreses, un 20% més que en 2019.