03
agost
2022


Comparteix a les xarxes

Catalunya compta avui dia amb 140 empreses (més de 1.300 treballadors) amb una facturació de 426 milions d’euros que totes juntes formen l’ecosistema de l’hidrogen a Catalunya.

El dilluns 18 de juliol, ACCIÓ-*Catalonia Trade & Investemn va presentar la primera edició de l’estudi d’aquestes característiques que analitza el sector de l’hidrogen a Catalunya.

L’hidrogen, com comenten en l’estudi, es pot classificar fins a vuit tipus, classificant-los segons el mètode d’obtenció. L’hidrogen verd, obtingut gràcies a electròlisi de l’aigua utilitzant fonts d’energia renovables com la hidràulica, l’eòlica o la solar, és l’única variable climàticament neutra.

De fet, la facturació global d’hidrogen verd aconseguirà els 16 milions de dòlars en 2025, amb un creixement interanual del 56%. El potencial d’aquest recurs per a descarbonitzar l’economia està impulsant la inversió mundial en aquest àmbit, que superarà els 340.000 milions de dòlars fins a 2030, afavorida per la caiguda de costos en la seva producció, que serà del 62% en 2030 respecte a 2020.

Durant la seva intervenció en la presentació de l’estudi, Castellanos va destacar que “l’hidrogen verd és estratègic per a Catalunya i un element clau per a aconseguir un model energètic sostenible, distribuït i descentralitzat”.

Així mateix, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha afegit que “Catalunya compta amb una concentració única de factors que la fan especialment apta per al desenvolupament de l’hidrogen verd, com un lideratge indiscutible en el sector químic, una sòlida base industrial i la capacitat tecnològica i de coneixement per a desplegar aquest portador d’energia”.

Catalunya compta avui dia amb 8 centres tecnològics encarregats en la recerca d’aquest recurs.

Ho afirmava Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea: els fons de “Next Generation EU estan convertint Catalunya en una vall d’hidrogen europeu”.

Catalunya ja compta amb diverses iniciatives importants que treballen promoure l’ús de l’hidrogen verd. Un és el Corredor d’Hidrogen de l’Ebre.

Una altra iniciativa, la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, està formada per 144 empreses, 11 clústers i associacions, 41 organismes públics i 8 centres de recerca.

I, finalment, està H2ValleyCAT, un dels 27 projectes emblemàtics seleccionats per a aplicar al Fons Next Generation EU per a impulsar l’hidrogen verd a Catalunya i que compta amb un pressupost de 6.600 milions d’euros.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats