30
juny
2022


Comparteix a les xarxes

Es posa en marxa el nou centre logístic B2B Logistics Busán Barcelona Hub, situat en la ZAL Barcelona, amb l’objectiu de convertir-se en el principal punt d’entrada dels productes coreans en el sud d’Europa i centre de distribució per als mercats espanyol, francès, portuguès i italià, així com per al nord d’Àfrica.

La plataforma logística, impulsada pels ports de Barcelona i Busan (Corea), disposa d’una superfície inicial de 9.129 metres quadrats. I serà gestionada per les operadores FM Logistic, sent aquest el seu primer magatzem en la ZAL, i Taewoong Logistic, qui encara no operava a Europa.

Cal destacar que en 2021, el trànsit entre el port de Barcelona i Corea va ascendir a 793.000 tones, una xifra similar a l’aconseguida en 2019, abans de la pandèmia. A més, més del 55% de les importacions marítimes espanyoles procedents de Corea entren pel port de Barcelona, sent Catalunya la principal destinació de les importacions coreanes.

El president del port de Barcelona, ​​Damià Calvet, ha manifestat que “el nostre objectiu és facilitar, agilitar i fer més sostenible el comerç entre Europa i Corea. Es tracta, en tots dos casos, d’economies molt potents que poden fer créixer els seus llaços. Àsia és el nostre mercat de referència i representa més del 50% de les exportacions i importacions que passen pel port de Barcelona i Corea. És un país referent en els productes tecnològics i d’alt valor afegit, un dels segments en els quals nosaltres també tenim una posició destacada”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades