24
novembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • Tindrà una capacitat de 300 places per a estudiants i personal docent i investigador
  • El Campus Diagonal-Besòs esdevindrà un nou pol d’innovació en tecnologies industrials

El passat 25 d’octubre va tenir lloc l’acte de col·locació de la primera pedra de la residència universitària del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que es començarà a construir aquest mes de novembre. Amb una capacitat de 300 places per a estudiants i personal docent i investigador, la residència estarà a ple rendiment el curs acadèmic 2019-2020. Es tracta d’un equipament de més de 6.000 m2 en que s’hi invertiran més de 14 milions d’euros.

L’equipament es construirà dins del Campus Diagonal-Besòs, al costat de la futura zona verda del campus. Tindrà una àmplia zona coberta, com a prolongació de l’actual passeig interior del Campus, un entorn obert i sostenible que simbolitza l’intercanvi de coneixement i d’idees.

L’edifici es construirà segons els estàndards d’eficiència energètica Passive House, un conjunt de mesures rigoroses per reduir l’impacte ambiental, com ara la doble orientació de les habitacions, que permet una beneficiosa ventilació creuada, de manera que aconseguirà temperar les condicions càlides a l’estiu. En aquest sentit, també s’ha realitzat una anàlisi solar de l’edifici en totes les seves orientacions per tenir en compte la projecció d’ombres al llarg del dia i en les diferents èpoques de l’any.

El Campus Diagonal-Besòs és un projecte liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, les administracions locals -encapçalades pels ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs-, el Consell Comarcal del Barcelonès, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consorci del Besòs. Pretén esdevenir un nou pol d’innovació que sigui un referent internacional en tecnologies industrials,  i final de la seva execució, el Campus Diagonal-Besòs tindrà una superfície total de 77.760 m2 de sòl i 148.266 m2 de sostre edificable destinat a la docència, la recerca i l’empresa.

[23/11/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats